Одбраните филтри

Гуми за камиони

Исфилтрирајте по:

Отворете филтри

Индекс

Цена

кон
den

Бренд


ЕУ етикетирање

кон

Продавач

Конструкција

Цена категорија

Зошто камионите бараат редовна проверка на гумите?

Имајќи предвид дека камионите тежат од 7 до 14 тони, не е ни чудо што асфалтот под нив често знае да напукне. Кога ќе бидат натоварени со тежина, тие се уште помоќни и уништуваат сè што ќе се најде под нивните тркала.

Знаејќи ја величината на просечни гуми за товарни возила, човек би помислил дека тие се семоќни, но вистината е дека под тежина од 15 тони, секој материјал ќе се најде во ситуација брзо да се оштети. Кога големите камиони ќе се натоварат со материјал одат и до 40 тони, а тоа е веќе нешто кое е екстремен притисок.

Кога се менуваат гуми за товарни возила?

Иако нормалниот животен век на повеќето товарни гуми е околу 250 илјади километри, тоа не значи дека секоја гума ќе стигне до оваа дистанца. Оштетувањето на сите товарни пневматици зависи од повеќе фактори, меѓу кои и квалитетот на изработка, условите во кои се вози и начинот на кој самиот возач управува со возилото.

Токму затоа е многу паметно гумите да се проверуваат по секое патување и да се види во каква состојба се. Камионите минуваат илјадници километри на секое патување што е огромна далечина и затоа гумите се под огромен притисок. Секое минување над 50 илјади километри треба да биде будно следено за да не дојде до несакани последици.

Каде се продаваат товарни гуми?

Македонија е земја каде дилерите на камионски гуми се ретки и држат монопол врз одредени брендови. Сопствениците на камиони и механичарите вообичаено веќе имаат одредени фаворити каде купуваат пневматици за товарни возила и не се премногу запознаени околу тоа дали може да се набават поевтини и поквалитетни нови камионски гуми.

Она што е вообичаено во светот, сега почнува сосема нормално да функционира и кај нас. Продажба на гуми преку интернет. Иако повеќето Македонци мислат дека купување преку интернет е возможно само за ситници од бижутерија која доаѓа од Кина, вистината е дека полека но сигурно има вебсајт за сè што ви е потребно. Таков е случајот и за камионските гуми.

Зошто да купите камионски гуми онлајн?

Иако веројатно сте доволно запознаени со тоа што значи нова квалитетна камионска гума, никогаш не може да бидете доволно запознаени со новите технологии и трендови. Продажба на камионски гуми преку интернет значи да имате можност да се запознаете со производот детално. Да направите споредба меѓу различни брендови, модели и цени и на крајот да донесете најдобра одлука.

Споредете до 4 продукти:

од 2
од 2
Платена реклама
Назад кон врвот