Одбраните филтри

Летни гуми за автомобили

Исфилтрирајте по:

Отворете филтри

Индекс

Цена

кон
den

Бренд


Прикажете се

ЕУ етикетирање

кон

Продавач

Дополнителни опции

Конструкција

Просечен тест за преглед

кон

Цена категорија


Летните гуми се еднакво важни како и зимските

Кога автомобилската безбедност е тема на разговор, секогаш се дава предност на зимските гуми како важен дел од преземање сигурносни чекори пред тргнување на патување. Сепак, треба да знаете дека летните гуми се еднакво важни како и зимските гуми.

Зошто летни гуми се еднакво важни како и зимски?

Разликата меѓу овие два типови на гуми е главно во нивниот состав. Зимските гуми се направени од помек материјал и тие лесно се прилагодуваат на зимските услови, но кога доаѓа летото, подобро е да имате квалитетни летни гуми кои нема да се залепат за врелиот асфалт.

Знаеме колку е важно да имаме зимски гуми на снег, но треба да знаете и дека ако возите со зимски гуми во лето, ризикувате да ви се случи одложена реакција при некоја непогода, бидејќи летните гуми побрзо реагираат на летните услови на патот.

Дали има разлика меѓу летните пневматици и двосезонските?

Генерално, двосезонските гуми се одличен избор за луѓе кои ретко возат и тоа најчесто го прават во град. Сепак, ако имате намера да го однесете вашето семејство на одмор некаде подалеку од местото на живеење, мора да имате летни автомобилски гуми.

Причината за ова лежи во вашата и сигурноста на вашето семејство. Секој искусен возач знае дека мора да внимава екстра многу на патиштата бидејќи секогаш постои некој друг кој тоа воопшто не го прави. Затоа и пред тргнување на долг пат, важно е автомобилот да биде во совршена состојба. На крајот на краиштата, каква и да е вашата одлука, ставите патнички гуми летни или двосезонски, треба да внимавате максимално на патиштата кои се преполни со други невнимателни возачи чии грешки не може да ги надоместат ниту најдобрите летни гуми.

Каде се купуваат летни гуми?

Имате три опиции за купување пневматици за различните сезони - специјализирани продавници за гуми, автомобилски дилери и интернет продавници. Дилерите на автомобили по правило се најскапи. Специјализираните продавници се поевтини, но и ретко можете да бидете сигурни во нивниот квалитет. Интернет продавниците вообичаено нудат најдобри цени на летни пневматици, а воедно и може детално да разгледате што сакате пред да се одлучите да купите.

Понекогаш, специјализираните продавници за гуми ќе ви понудат различна цена од ден во ден во зависност од вашата спобност за ценкање. Сепак, најголемиот дел од луѓето претпочитаат да добијат добри цени на летни пневматици без да мора да преговараат, па затоа и нашиот избор секогаш е купување онлајн. 

Споредете до 4 продукти:

од 26461
20 повеќе резултати
од 26461
Платена реклама
Назад кон врвот