Одбраните филтри

Aвтомобилски гуми

Исфилтрирајте по:

Отворете филтри

Индекс

Цена

кон
den

Бренд


Прикажете се

ЕУ етикетирање

кон

Продавач

Дополнителни опции

Конструкција

Просечен тест за преглед

кон

Цена категорија


Секогаш возете со автомобилски гуми соодветни за сезоната

Новите автомобили најчесто се продаваат со повеќесезонски гуми, но секој искусен возач ќе ви каже дека зимата и летото бараат соодветни пневматици ако сакате да извлечете максимални перформанси од вашето возило.

Зошто се важни соодветни автомобилски пневматици?

Затоа што зимата и летото имаат дијаметрално спротивен ефект врз материјалот од кој тие се направени. Мразот и снегот на зимата делуваат, исто така, и на асфалтот. Тој станува покрут, исто како и автомобилските гуми, па триењето не е исто како во летото и несоодветен избор на гуми може да доведе до излизгување и сериозни проблеми.

Во лето, автомобилските пневматици многу полесно се лепат за асфалтот и затоа се направени од материјал кој е соодветен за ова годишно време.

Кои гуми за патнички возила се најдобри?

Ова прашање нема директен и единствен одговор. На светот постојат стотици компани кои произведуваат автомобилски пневматици за патнички моторни возила. Сите тие имаат свои предности и негативности и останува на купувачот да направи истражување и пронајде што е најдобро за него.

Дали сите автомобилски гуми одговараат на секој автомобил?

Ова е одлично прашање, но не може да биде одговорено накратко. Секој патнички автомобил има соодветни патнички пневматици кои зависат од многу нешта. На пример, кога ќе го отворите проспектот од вашиот автомобил, во одделот за тркалата ќе можете да ги најдете димензиите на вашите патнички гуми.

Во зависност од величината на автомобилите и дизајнот кој тие со себе го носат, зависат и самите димензии на тркалата. Најдобри автомобилски гуми не постојат како такви. Единствено постојат гуми за патнички моторни возила кои вие сметате дека се најдобри. Овој став ќе го изградите откако ќе купите и тестирате некои од нив.

Исто така, одредени гуми не се произведуваат или едноставно ги нема на лагер во некои димензии. Па така за големи SUV возила може да најдете ширина на гумите над 200 мм, но истите гуми за помали возила, односно за овие помали автомобилски гуми продажба нема.

Она кое треба секој возач да го знае е дека не секогаш најскапите гуми се најдобри, ниту најевтините се најлоши. Најдобро е да се направи добра анализа на пазарот и да се пронајдат оценки и сведоштва од претходни корисници на автомобилски гуми онлајн. На овој начин ќе дознаете дали има потреба да потрошите едно чудо пари за скапи гуми или може да направите одлична зделка купувајќи поевтини, но одлични пневматици од друг бренд.

Каде луѓето купуваат гуми за автомобил?

Ако за некои работи сме на дното од Европа, бидете сигурни дека за автомобилски гуми Македонија е на еднакво рамниште со регионот. Како и целиот регион, така и нашата земја добива најдобри автомобилски пневматици што постојат на пазарот. Има повеќе опции за купување гуми - специјализирани продавници за гуми, автомобилски работилници или онлајн продавници за гуми.

Најдобро е сепак да купувате онлајн затоа што на тој начин ќе го избегнете непријатниот момент кога продавачот се обидува да ќари некој денар повеќе на вашата мака, а воедно и имате време темелно да истражите кои марки и кои гуми се најдобри за вашиот автомобил.

Споредете до 4 продукти:

од 48036
20 повеќе резултати
од 48036
Платена реклама
Назад кон врвот