Одбраните филтри

Гуми

Исфилтрирајте по:

Отворете филтри

Индекс

Цена

кон
den

Бренд


Прикажете се

ЕУ етикетирање

кон

Продавач

Дополнителни опции

Конструкција

Просечен тест за преглед

кон

Цена категорија


Зошто е најдобро да купите автомобилски гуми онлајн?

Гумите на автомобилот најдобро може да се споредат со чевлите кои ги носиме секојдневно. Доколку купиме чевли кои се крути или носиме исти чевли 3 години тие ќе станат излижани на ѓоновите и одењето ќе ни стане крајно неудобно.

Истото се случува и со нашиот автомобил. Доколку вози со пневматици кои не се соодетни или стари, може да се случат сериозни несакани последици. Во оваа статија ќе зборуваме за тоа како да пронајдете гуми за автомобилот на најлесниот и најдобриот начин истовремено.

Каде сè се нуди продажба на гуми?

Секако, една од опциите е да влезете во некој од салоните за автомобилски делови и да пронајдете гуми за возило кое го возите. Но, тука има еден проблем кој никако не смеете да го игнорирате. На лице место, продавачот ќе ви понуди модел кој можеби не е најдобар, но се продава по цена која не е идеална за вас. Секако, најверојатно таа е одлична за самиот продавач.

Втора опција е во специјализираните работилници за смена на пневматици, но тука ќе се соочите со еднаков проблем. Ќе ви бидат понудени гуми за кои не знаете дали се добри или не.

Третата опција се вика онлајн купување. Преку онлајн пребарувањето имате можност темелно да истражите сè за одреден бренд, модел и какви оценки различни типови на гуми имаат според купувачите, но и според стручните аналитичари.

Зошто е најпаметно да барате гуми онлајн?

Како што веќе напоменавме, купувањето онлајн има многу предности. Првата и најважна предност е што имате време сами да дознаете сè за тоа какви гуми ви требаат. Нема простор да бидете прелажани, а можете експресно да споредите дали ја добивате реалната цена. Подобро кажано, секогаш ги наоѓате најдобрите цени на гуми преку интернет, никогаш во салоните.

Втора исто така важна работа во купувањето онлајн е што тоа го правите без никаков труд. Не мора ниту да трошите бензин одејќи од салон во салон, ниту да се заморувате. Седејќи во најудобната фотелја можете да пребарувате додека не донесете конечна одлука. Затоа, ако се двоумите, ние би ве советувале - купете гуми онлајн.

Како да дознаете кои цени на гуми се најдобри?

Пред 20 години ова беше вистински проблем, но денес е толку лесно што веќе никој не може да каже дека бил прелажан од автомобилскиот дилер. Со едноставно кликнување на tires-online.mk ќе можете да направите прецизна споредба на сите цени на гуми во Македонија. Само одберете ја ширината на гумата од менито, потоа соодносот на висина и ширина и дијаметарот на фелната. Потоа кликнете на копчето најди гуми и останото ќе го сработи алгоритмот на страницата која ќе ги исфрли најдобрите резултати за вас.

Колку е важен брендот на пневматици?

Во Македонија велиме „колку пари толку музика“, нели? Јасно е дека најдобрите брендови на гуми секогаш чинат малку повеќе, но тоа не значи дека за релативно достапни суми може да најдете одлични марки.

Ако џебот ви е доволно длабок, купете гуми со врвен квалитет, бидејќи годините присутност на пазарот покажале зошто се и најскапи. Доколку сепак сакате да одите со поекономична варијанта, тогаш барајте го најдобриот сооднос помеѓу цена и квалитет, но никогаш не го купувајте најевтиниот производ. 

Споредете до 4 продукти:

од 78436
20 повеќе резултати
од 78436
Платена реклама
Назад кон врвот